tirsdag 15. mai 2012

REGNBUEKAKE

Bursdagskaken til Julian ble ei regnbuekake
Aldri laget den før, men fant flere oppskrifter litt rundt omkring og laget min egen versjon.


Ingredienser

220 g smør, romtemeratur
460 g sukker
5 stk eggehviter, romtemperatur
2 ss vaniljesukker
350 g melk, romtemperatur
370 g mel
4 ss bakepulver
1/2 ts salt

Seks farger fra Wilton, i regnbuens farger.

Smørkrem

270 g smør
750 g siktet melis
2 ts vaniljesukker
1 stk eggehvite
5 ss sitronsaft eller melk

Miks først smør og sukker sammen til smørblandinga blir fluffy, 
ha deretter i en og en eggehvite og miks godt i mellom hver. 
Tilsett vaniljesukkeret. 
Bland så mel, bakepulver og salt godt sammen i en egen bolle før det tilsettes i smørblandingen sammen med melken. 
Ta i litt og litt og rør godt hele tiden for å få ei fin røre.
Vei opp røra, husk å minuser skålen, og fordel røra likt i mellom seks skåle. 



Ta fram fargene og tilsett kun et par dråper av de fargene du vil ha i hver bolle.


Jeg har brukt fargene lilla, blå, grønn, gul, oransje og rødt.
Kjøpte mine Wilton farger på Obs!



Bruk ei rundform, eller 2 om du har og stek vær bunn vær for seg i forma. 
Mens bunnene avkjøler seg så lag smørkremmen. 
Pisk smør luftig med mikser. Tilsett siktet melis og vaniljesukker litt etter litt under stadig pisking. 
Tilsett eggehvite og sitronsaft/melk.
Forvarm stekeovnen på 175 grader og stek hver bunn i ca 15min.

Dynk hver kakebunn i litt melk etter at du har lagt det på kakefatet og legg et tynt lag med smørkrem. 
Plasser neste bunn på smørkremen, og gjør samme prosess til alle er tatt. 
Bruker resten av smørkremen til å dekke hele kaken.

Regnbuekake.



Ingen kommentarer: